Sárgarépás diós tallér

2016 október 23. | Szerző: | Nyomtatás

img_20161023_161603Akinek gyermekei vannak, biztosan ismeri azt a szót, hogy:  Nemszeretem! Nehezen tudunk beléjük imádkozni egy sárgarépát, vagy sütőtököt. Sokan a diót, és mákot is elutasítják, pedig a fejlődő szervezetnek szüksége van az olajos magvakra, a karotinban,és A vitaminban gazdag sárgarépára és sütőtökre. Ha másképp nem sikerül, próbáljuk meg ezzel a módszerrel becsempészni táplálékaik közé, egy finom műzlikorong által.

Hozzávalók:

20dkg liszt

20dkg vaj

20dkg kókuszreszelék

20 dkg reszelt sárgarépa

10 dkg darált dió

1 kávés kanál szódabikarbóna

1db tojás

1 kávés kanál őrölt fahéj

1 kis doboz kefír

Elkészítés:   A répát a legfinomabb reszelőn lereszeljük, egy nagyobb tálba öntjük, hozzá adjuk a tojást, kefírt, olvasztott vajat, és krémesre keverjük. Ezután bele rakjuk a többi hozzávalót, és jól eldolgozzuk. A tepsit sütőpapírral kibéleljük. Vizes kézzel kis pogácsákat készítünk, a tepsibe rakjuk,de  távolabb helyezzük egymástól,mert sütés közben terebélyesedik.  Ujjunkkal kicsit lenyomkodjuk, majd 180°C-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.

Megjegyzés: A sárgarépa helyett tehetünk reszelt sütőtököt, a dió helyett darált mákot.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Archívum

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

sütemények

Legutóbbi hozzászólások

Nézettség

  • Blog nézettsége: 27178

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!