Sárgarépás diós tallér
2016 október 23. | Szerző: cseveg |
Akinek gyermekei vannak, biztosan ismeri azt a szót, hogy: Nemszeretem! Nehezen tudunk beléjük imádkozni egy sárgarépát, vagy sütőtököt. Sokan a diót, és mákot is elutasítják, pedig a fejlődő szervezetnek szüksége van az olajos magvakra, a karotinban,és A vitaminban gazdag sárgarépára és sütőtökre. Ha másképp nem sikerül, próbáljuk meg ezzel a módszerrel becsempészni táplálékaik közé, egy finom műzlikorong által.
20dkg vaj
20dkg kókuszreszelék
20 dkg reszelt sárgarépa
10 dkg darált dió
1 kávés kanál szódabikarbóna
1db tojás
1 kávés kanál őrölt fahéj
1 kis doboz kefír
Elkészítés: A répát a legfinomabb reszelőn lereszeljük, egy nagyobb tálba öntjük, hozzá adjuk a tojást, kefírt, olvasztott vajat, és krémesre keverjük. Ezután bele rakjuk a többi hozzávalót, és jól eldolgozzuk. A tepsit sütőpapírral kibéleljük. Vizes kézzel kis pogácsákat készítünk, a tepsibe rakjuk,de távolabb helyezzük egymástól,mert sütés közben terebélyesedik. Ujjunkkal kicsit lenyomkodjuk, majd 180°C-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Megjegyzés: A sárgarépa helyett tehetünk reszelt sütőtököt, a dió helyett darált mákot.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: