Szilvás, fahéjas pite
2016 szeptember 17. |
Szerző: cseveg |
4db tojás
1kanál melegvíz
15dkg kristálycukor
4kanál étolaj,vagy 4 kanál olvasztott kókuszzsír
fél cs sütőpor
15dkg finomliszt
5dkg kukoricaliszt
1 cs vaníliacukor
a szóráshoz 1 kanál porcukor, 1 kávéskanál őrölt fahéj
Elkészítés:
A szilvákat kétfelé vágjuk, magjukat kiszedjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, megszórjuk a papírt vaníliacukorral, és a félbevágott szilvákat mint egy sapkát a papírra helyezzük.
A tojásokat külön választjuk, a fehérjét a vízzel felverjük habbá, félretesszük. A sárgáját a cukorral habosra keverjük, beleöntjük az olajat,azzal is összeforgatjuk, majd a tojásfehérje felét, a liszteket,sütőport is összedolgozzuk, végül a maradék tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk, csomómentesen elkeverjük, és a félbevágott szilvák tetejére kanalazzuk. Előmelegített sütőben 180 C°-on 35-40 percig sütjük, majd a tepsiben hagyjuk kihűlni.
Tálalás előtt megfordítjuk a tésztát, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és teaszűrő segítségével megszórjuk a porcukorral elkevert őrölt fahéjjal. A cukor elázik a tészta tetején, de a süti finomabb lesz. Aki soknak találja a cukrot, elhagyható, csak a fahéjjal szórja meg.
Megjegyzés: A tojás hamarabb habossá válik, ha 1 kanál meleg vizet adunk hozzá.
A süteményre,,kalácsra tapadt sütőfóliát könnyebben levehetjük, ha kifordítjuk a tepsiből, majd vizes szivaccsal benedvesítjük a papírt. Néhány perc várakozás után könnyedén levehetjük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: