Barackos pite.

Olcsó, és gyors süteményt készíthetünk az idénynek megfelelő gyümölcsből. Én most őszibarackból készítettem, de alkalmas a sárgabarack, alma, szilva, cseresznye, meggy, málna, vagy szeder is.

Hozzávalók:

60dkg  gyümölcs

4db tojás,

4 kanál kristálycukor, vagy cukorpótló

fél sütőpor

1 evőkanál meleg víz

csipet só,

3kanál olaj

5 evőkanál finomliszt, vagy gluténmentes liszt

1 cs vaníliás cukor

Egy közepes tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd az apróra vágott gyümölcsöt a tepsibe rakjuk, és meghintjük a vaníliacukorral. Tojásból, cukorból, sóból, meleg vízből pillanatok alatt kemény habot verünk, belekeverjük az olajat, és fokozatosan, keverőgép nélkül a lisztet, sütőport. A krémet ráöntjük a gyümölcsre, egyenlően elsimítjuk, és előmelegített sütőben 200C°-on 30-35 perc alatt készre sütjük. Kihűlés után tálcára borítjuk, és lehúzzuk róla a sütőpapírt.  Porcukorral meghintve tálaljuk, de a cukor elhagyható.

Tovább a blogra »