Barackos pite.

2016 szeptember 13. | Szerző: | Nyomtatás

IMG_20160724_120536IMG_20160724_120948IMG_20160724_135032Olcsó, és gyors süteményt készíthetünk az idénynek megfelelő gyümölcsből. Én most őszibarackból készítettem, de alkalmas a sárgabarack, alma, szilva, cseresznye, meggy, málna, vagy szeder is.

Hozzávalók:

60dkg  gyümölcs

4db tojás,

4 kanál kristálycukor, vagy cukorpótló

fél sütőpor

1 evőkanál meleg víz

csipet só,

3kanál olaj

5 evőkanál finomliszt, vagy gluténmentes liszt

1 cs vaníliás cukor

Egy közepes tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd az apróra vágott gyümölcsöt a tepsibe rakjuk, és meghintjük a vaníliacukorral. Tojásból, cukorból, sóból, meleg vízből pillanatok alatt kemény habot verünk, belekeverjük az olajat, és fokozatosan, keverőgép nélkül a lisztet, sütőport. A krémet ráöntjük a gyümölcsre, egyenlően elsimítjuk, és előmelegített sütőben 200C°-on 30-35 perc alatt készre sütjük. Kihűlés után tálcára borítjuk, és lehúzzuk róla a sütőpapírt.  Porcukorral meghintve tálaljuk, de a cukor elhagyható.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Archívum

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

sütemények

Legutóbbi hozzászólások

Nézettség

  • Blog nézettsége: 27178

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!