Barackos pite.
2016 szeptember 13. | Szerző: cseveg |
Olcsó, és gyors süteményt készíthetünk az idénynek megfelelő gyümölcsből. Én most őszibarackból készítettem, de alkalmas a sárgabarack, alma, szilva, cseresznye, meggy, málna, vagy szeder is.
Hozzávalók:
60dkg gyümölcs
4db tojás,
4 kanál kristálycukor, vagy cukorpótló
fél sütőpor
1 evőkanál meleg víz
csipet só,
3kanál olaj
5 evőkanál finomliszt, vagy gluténmentes liszt
1 cs vaníliás cukor
Egy közepes tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd az apróra vágott gyümölcsöt a tepsibe rakjuk, és meghintjük a vaníliacukorral. Tojásból, cukorból, sóból, meleg vízből pillanatok alatt kemény habot verünk, belekeverjük az olajat, és fokozatosan, keverőgép nélkül a lisztet, sütőport. A krémet ráöntjük a gyümölcsre, egyenlően elsimítjuk, és előmelegített sütőben 200C°-on 30-35 perc alatt készre sütjük. Kihűlés után tálcára borítjuk, és lehúzzuk róla a sütőpapírt. Porcukorral meghintve tálaljuk, de a cukor elhagyható.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: