Lúdláb torta.

Hozzávalók:

Piskótához: 4db tojás,

2evőkanál víz

2,5 dkg jó minőségű kakaópor

16 dkg liszt

16 dkg cukor

fél csomag sütőpor

Krémhez:20 dkg jó minőségű étcsokoládé

4dl felverhető tejszín,

10 dkg porcukor

Tetejére:10 dkg étcsokoládé

5dkg vaj

fél dl tej

Elkészítés: A piskótát a szokásos módom elkészítjük, és hagyjuk kihűlni.

A krémhez a tejszínt felforraljuk, levesszük a tűzről, beletesszük a cukrot,az étcsokit beletördeljük, és folyamatos keveréssel kihűtjük, majd hűtőben tovább hűtjük.Ha jól kihűlt, habosra keverjük, és a piskótára simítjuk.

Tetejére gőz fölött összeolvasztjuk az étcsokit, vajat, tejet, kicsit hagyjuk kihűlni, majd rákenjük a krém tetejére.

Tovább a blogra »