Lúdláb torta.
2016 június 18. | Szerző: cseveg |
Hozzávalók: Piskótához: 4db tojás, 2evőkanál víz 2,5 dkg jó minőségű kakaópor 16 dkg liszt 16 dkg cukor fél csomag sütőpor Krémhez:20 dkg jó minőségű étcsokoládé 4dl felverhető tejszín, 10 dkg porcukor Tetejére:10 dkg étcsokoládé 5dkg vaj fél dl tej Elkészítés: A piskótát a szokásos módom elkészítjük, és hagyjuk kihűlni. A krémhez a tejszínt felforraljuk, levesszük a tűzről, beletesszük a cukrot,az étcsokit beletördeljük, és folyamatos keveréssel kihűtjük, majd hűtőben tovább hűtjük.Ha jól kihűlt, habosra keverjük, és a piskótára simítjuk. Tetejére gőz fölött összeolvasztjuk az étcsokit, vajat, tejet, kicsit hagyjuk kihűlni, majd rákenjük a krém tetejére.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: