Spárga szűzérmébe töltve.

Itt a tavasz, egyre több zöldséghez tudunk hozzájutni. Nagy kedvencem a spárga. Most egy sertés szűzbe csomagolt spárga elkészítésének leírását osztom meg.

Szükség lesz 4 személy részére:

1 darab szűzpecsenye(szűzérme)

8 szelet bacon szalonna

8dkg vaj

4 szelet trappista

1 csokor friss spárga

Ízlés szerint só, őrölt bors,őrölt gyömbér, kakukkfű.

Elkészítés: A húst 4 részre vágjuk, és húsverővel két tenyérnyi nagyságúra kiklopfoljuk.Sózzuk, borsozzuk, gyömbért  szórunk rá, majd egy szelet vajat terítünk a húsra. A megmosott, zsenge spárgából 4 db-ot a húsra helyezünk, a kilógó keményebb részt levágjuk.A spárgákra rátesszük a sajtszeletet, és felcsavarjuk a hússal, majd 2 szelet bacon szalonnával is körbecsavarjuk. Kivajazott tűzálló tálba rakjuk, külső oldalukat is fűszerezzük, megszórjuk morzsolt  kakukkfűvel majd vajszeleteket rakunk a húsokra.  200C°-os sütőben alufólia alatt 45 percig sütjük, majd a fóliát eltávolítva még 15 percig pirítjuk.

 

Tovább a blogra »