Spárga szűzérmébe töltve.

2016 április 18. | Szerző: | Nyomtatás

IMG_20160418_120943IMG_20160418_211332Itt a tavasz, egyre több zöldséghez tudunk hozzájutni. Nagy kedvencem a spárga. Most egy sertés szűzbe csomagolt spárga elkészítésének leírását osztom meg.

Szükség lesz 4 személy részére:

1 darab szűzpecsenye(szűzérme)

8 szelet bacon szalonna

8dkg vaj

4 szelet trappista

1 csokor friss spárga

Ízlés szerint só, őrölt bors,őrölt gyömbér, kakukkfű.

Elkészítés: A húst 4 részre vágjuk, és húsverővel két tenyérnyi nagyságúra kiklopfoljuk.Sózzuk, borsozzuk, gyömbért  szórunk rá, majd egy szelet vajat terítünk a húsra. A megmosott, zsenge spárgából 4 db-ot a húsra helyezünk, a kilógó keményebb részt levágjuk.A spárgákra rátesszük a sajtszeletet, és felcsavarjuk a hússal, majd 2 szelet bacon szalonnával is körbecsavarjuk. Kivajazott tűzálló tálba rakjuk, külső oldalukat is fűszerezzük, megszórjuk morzsolt  kakukkfűvel majd vajszeleteket rakunk a húsokra.  200C°-os sütőben alufólia alatt 45 percig sütjük, majd a fóliát eltávolítva még 15 percig pirítjuk.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Archívum

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

sütemények

Legutóbbi hozzászólások

Nézettség

  • Blog nézettsége: 27178

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!