Spárga szűzérmébe töltve.
2016 április 18. |
Szerző: cseveg |
Itt a tavasz, egyre több zöldséghez tudunk hozzájutni. Nagy kedvencem a spárga. Most egy sertés szűzbe csomagolt spárga elkészítésének leírását osztom meg.
Szükség lesz 4 személy részére:
1 darab szűzpecsenye(szűzérme)
8 szelet bacon szalonna
8dkg vaj
4 szelet trappista
1 csokor friss spárga
Ízlés szerint só, őrölt bors,őrölt gyömbér, kakukkfű.
Elkészítés: A húst 4 részre vágjuk, és húsverővel két tenyérnyi nagyságúra kiklopfoljuk.Sózzuk, borsozzuk, gyömbért szórunk rá, majd egy szelet vajat terítünk a húsra. A megmosott, zsenge spárgából 4 db-ot a húsra helyezünk, a kilógó keményebb részt levágjuk.A spárgákra rátesszük a sajtszeletet, és felcsavarjuk a hússal, majd 2 szelet bacon szalonnával is körbecsavarjuk. Kivajazott tűzálló tálba rakjuk, külső oldalukat is fűszerezzük, megszórjuk morzsolt kakukkfűvel majd vajszeleteket rakunk a húsokra. 200C°-os sütőben alufólia alatt 45 percig sütjük, majd a fóliát eltávolítva még 15 percig pirítjuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: