Kakaós kalács.
2016 április 12. | Szerző: cseveg |
10 dkg kukoricaliszt
3 dkg élesztő
késhegynyi só,
2 evőkanál cukor,vagy cukorpótló(pld: Xilit)
3 dl tej
8dkg vaj
3 dkg kakaópor
2 kanál porcukor vagy (Xilit)
1 cs vanília cukor, vagy 1 vaníliarúd kikapart közepe
2 tojás
Elkészítés? A tejet meglangyosítjuk,beletesszük a 2 kanál cukrot, és az élesztőt, majd hagyjuk felfutni(megkelni). A liszteket egy kelesztőtálba szitáljuk, beleöntjük a megkelt élesztőt, a sót, 1 egész tojást és a másik tojás felét,majd jól összedolgozzuk a tésztát. Amikor már kezd a kezünkről a tészta leválni, a megolvasztott vajat, is beledolgozzuk. Addig dagasztjuk, amíg hólyagossá nem válik. Akkor kétfelé osztjuk a tésztát, egyik felét a tálban hagyjuk kelni, a másikat újabb tálba tesszük, ebbe keverjük a kakaót, és a 2 kanál porcukrot, majd jól kidagasztjuk. Ezt is kelesztjük. Amikor duplájára növekedtek a tészták, gyúrólapra tesszük a kakaós tésztát, kinyújtjuk, majd egy lisztezett tepsi hátuljára vagy tálcára tesszük, és a fehér tésztát is kinyújtjuk. A két tészta lehetőleg egyforma méretű legyen! A fehér tésztát ráhelyezzük a gyúrótáblára, a kakaós tésztát a fehér tésztára tesszük, és együtt feltekerjük. Kiolajozott formába rakjuk, a maradék tojással lekenjük, majd kelesztjük. Előmelegített sütőben 200C°-on 35-40 percig sütjük, a sütőből kivéve konyharuhával letakarjuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: