3db tojás
1 kanál víz,csipet só
3 csapot evőkanál liszt
3 csapott evőkanál étkezési keményítő
3 kanál kristálycukor
1/2 cs sütőpor
Túrókrémhez:
25 dkg tehéntúró
10dkg vaj
20 dkg cukor
1 cs vanília puding
2.5 dl tej
1 cs vaníliacukor,
1 citrom reszelt héja
Szükségünk lesz még málnalekvárra, és 10 dkg étcsokoládéra 5 dkg vajra.
Elkészítés:
A tojást a vízzel, és a cukorral habosra keverjük, belerakjuk a lisztet, keményítőt, sütőport, és zsírozott, lisztezett kapcsos tortaformában 180 C°-on 40-45 percig sütjük. Amikor kihűlt a piskóta kétfelé vágjuk. Közben megfőzzük a pudingot a tejjel, majd gyakran kevergetve kihűtjük, és a cukorral, túróval, ízesítőkkel és a vajjal krémesre keverjük. A piskóta alsó felét megkenjük a málnalekvárral, rátesszük a pudingos túrókrémet, és betakarjuk a piskóta másik felével. A vajat és az étcsokoládét gőz fölött felolvasztjuk, és a piskóta tetejére öntjük. Hűtőben tároljuk, bár nem lesz sok ideje, mert hamar elfog fogyni.
Megjegyzés: Olyan túrót vásároljunk, ami nem tocsog a savótól, mert akkor a túrókrém nagyon lágy lesz.A puding is sűrű kell legyen, hogy összefogja a túrót.