Túrórudi torta

3db tojás

1 kanál víz,csipet só

3 csapot evőkanál liszt

3 csapott evőkanál étkezési keményítő

3 kanál kristálycukor

1/2 cs sütőpor

Túrókrémhez:

25 dkg tehéntúró

10dkg vaj

20 dkg cukor

1 cs vanília puding

2.5 dl tej

1 cs vaníliacukor,

1 citrom reszelt héja

Szükségünk lesz még málnalekvárra, és 10 dkg étcsokoládéra 5 dkg vajra.

Elkészítés:

A tojást a vízzel, és a cukorral habosra keverjük, belerakjuk a lisztet, keményítőt, sütőport, és zsírozott, lisztezett kapcsos tortaformában 180 C°-on 40-45 percig sütjük. Amikor kihűlt a piskóta kétfelé vágjuk. Közben megfőzzük a pudingot a tejjel, majd gyakran kevergetve kihűtjük, és a cukorral, túróval, ízesítőkkel és a vajjal krémesre keverjük. A piskóta alsó felét megkenjük a málnalekvárral, rátesszük a pudingos túrókrémet, és betakarjuk  a  piskóta másik felével. A vajat és az étcsokoládét gőz fölött felolvasztjuk, és a piskóta tetejére öntjük. Hűtőben tároljuk, bár nem lesz sok ideje, mert hamar elfog fogyni.

Megjegyzés: Olyan túrót vásároljunk, ami nem tocsog a savótól, mert akkor a túrókrém nagyon lágy lesz.A puding is sűrű kell legyen, hogy összefogja a túrót.

 

 

 

Tovább a blogra »