Habsapkás ragasztott linzer

Hozzávaló a tésztához:

30 dkg liszt

20 dkg vaj

3db tojássárgája

10dkg porcukor

1cs vaníliacukor

Habsapka hozzávalói:

3db tojás fehérje

20dkg porcukor

Összeragasztáshoz :  sárgabarack, vagy málna lekvár

Elkészítés: A lisztet, vajat tojássárgákat, porcukrot, vaníliacukrot összegyúrjuk, 1 órát pihentetjük, majd fél cm vékonyra kinyújtjuk, és apró pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Megszámoljuk, az egyik  felét megsütjük,  amíg sül az első adag, a tojásfehérjéből, és porcukorból kemény habot verünk, majd  nyomózsákkal kis kalapokat nyomunk a másik adag kiszúrt tészta tetejére. 180C°-on 12-15 percig sütjük. Ha kihűlt a sima  tésztakorongokat lekvárral megkenjük, és egy habsapkás koronggal összeragasztjuk.

Megjegyzés: Szórhatunk rá kevés darált diót.

Tovább a blogra »