Habsapkás ragasztott linzer

2016 február 28. | Szerző: | Nyomtatás

IMG_20160228_105718IMG_20160228_112104Hozzávaló a tésztához:

30 dkg liszt

20 dkg vaj

3db tojássárgája

10dkg porcukor

1cs vaníliacukor

Habsapka hozzávalói:

3db tojás fehérje

20dkg porcukor

Összeragasztáshoz :  sárgabarack, vagy málna lekvár

Elkészítés: A lisztet, vajat tojássárgákat, porcukrot, vaníliacukrot összegyúrjuk, 1 órát pihentetjük, majd fél cm vékonyra kinyújtjuk, és apró pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Megszámoljuk, az egyik  felét megsütjük,  amíg sül az első adag, a tojásfehérjéből, és porcukorból kemény habot verünk, majd  nyomózsákkal kis kalapokat nyomunk a másik adag kiszúrt tészta tetejére. 180C°-on 12-15 percig sütjük. Ha kihűlt a sima  tésztakorongokat lekvárral megkenjük, és egy habsapkás koronggal összeragasztjuk.

Megjegyzés: Szórhatunk rá kevés darált diót.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Archívum

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

sütemények

Legutóbbi hozzászólások

Nézettség

  • Blog nézettsége: 27178

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!