Habsapkás ragasztott linzer
2016 február 28. |
Szerző: cseveg |
30 dkg liszt
20 dkg vaj
3db tojássárgája
10dkg porcukor
1cs vaníliacukor
Habsapka hozzávalói:
3db tojás fehérje
20dkg porcukor
Összeragasztáshoz : sárgabarack, vagy málna lekvár
Elkészítés: A lisztet, vajat tojássárgákat, porcukrot, vaníliacukrot összegyúrjuk, 1 órát pihentetjük, majd fél cm vékonyra kinyújtjuk, és apró pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Megszámoljuk, az egyik felét megsütjük, amíg sül az első adag, a tojásfehérjéből, és porcukorból kemény habot verünk, majd nyomózsákkal kis kalapokat nyomunk a másik adag kiszúrt tészta tetejére. 180C°-on 12-15 percig sütjük. Ha kihűlt a sima tésztakorongokat lekvárral megkenjük, és egy habsapkás koronggal összeragasztjuk.
Megjegyzés: Szórhatunk rá kevés darált diót.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: