Laktóz és gluténmentes finom sütemény.

2016 február 22. | Szerző: | Nyomtatás

IMG_20160221_162502Hozzávalók a tésztához:

4 tojás

5dkg darált dió

3kanál meleg víz

fél cs sütőpor

4 kanál cukor(lehet barna cukor)

2 kanál kukoricaliszt

2 kanál kukoricakeményítő

Krém:

2 evőkanál kukoricakeményítő

5dkg étcsokoládé

2dl rizs, vagy kókusztej

2-3 kanál barna cukor

10 dkg kókuszzsír

5 dkg darált dió

Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket 2 kanál cukorral és 1 kanál vízzel habosra keverjük. A tojás sárgáit 2 kanál vízzel 2 kanál cukorral is kikeverjük. Egy másik tálban összevegyítjük a lisztet, sütőport, keményítőt, darált diót.

Először a sárga masszát vegyítjük a szárazanyagokkal, majd óvatosan belekeverjük a fehér habot, és sütőpapírral bélelt nagy gáztepsibe vékonyan elsimítjuk a tésztát. 200C°-ra előmelegített sütőben 10 percig sütjük, majd visszavesszük a hőfokot 160C°-ra és még 10-15 percig sütjük.

Krém:

 A tejet felforrósítjuk, beletesszük a csokoládét, cukrot, a vízben elkeverjük a keményítőt, és sűrű krémet főzünk. Lefedve hagyjuk kihűlni. A kókuszzsírt belekeverjük a hideg pudingba, habosra keverjük a krémet, és a végén beletesszük a darált diót, hosszában kétfelé vágjuk a tésztát, megkenjük a krémmel az alsó lapot. Rátesszük a felső lapot, egy kanálnyi krémet kenünk a tetejére, és meghintjük csokoládé reszelékkel.

Megjegyzés: A piskóta habot könnyebb felverni, ha meleg vizet teszünk hozzá, sőt a tojásból is kevesebb kell,ha vízzel pótoljuk.

A puding krémet mindig takarjuk le amíg hűtjük, hogy ne bőrösödjön be a teteje. Ezzel  elkerülhetjük, hogy darabos, szemcsés legyen a krém.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Archívum

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

sütemények

Legutóbbi hozzászólások

Nézettség

  • Blog nézettsége: 27178

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!