Laktóz és gluténmentes finom sütemény.
2016 február 22. | Szerző: cseveg |
4 tojás
5dkg darált dió
3kanál meleg víz
fél cs sütőpor
4 kanál cukor(lehet barna cukor)
2 kanál kukoricaliszt
2 kanál kukoricakeményítő
Krém:
2 evőkanál kukoricakeményítő
5dkg étcsokoládé
2dl rizs, vagy kókusztej
2-3 kanál barna cukor
10 dkg kókuszzsír
5 dkg darált dió
Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket 2 kanál cukorral és 1 kanál vízzel habosra keverjük. A tojás sárgáit 2 kanál vízzel 2 kanál cukorral is kikeverjük. Egy másik tálban összevegyítjük a lisztet, sütőport, keményítőt, darált diót.
Először a sárga masszát vegyítjük a szárazanyagokkal, majd óvatosan belekeverjük a fehér habot, és sütőpapírral bélelt nagy gáztepsibe vékonyan elsimítjuk a tésztát. 200C°-ra előmelegített sütőben 10 percig sütjük, majd visszavesszük a hőfokot 160C°-ra és még 10-15 percig sütjük.
Krém:
A tejet felforrósítjuk, beletesszük a csokoládét, cukrot, a vízben elkeverjük a keményítőt, és sűrű krémet főzünk. Lefedve hagyjuk kihűlni. A kókuszzsírt belekeverjük a hideg pudingba, habosra keverjük a krémet, és a végén beletesszük a darált diót, hosszában kétfelé vágjuk a tésztát, megkenjük a krémmel az alsó lapot. Rátesszük a felső lapot, egy kanálnyi krémet kenünk a tetejére, és meghintjük csokoládé reszelékkel.
Megjegyzés: A piskóta habot könnyebb felverni, ha meleg vizet teszünk hozzá, sőt a tojásból is kevesebb kell,ha vízzel pótoljuk.
A puding krémet mindig takarjuk le amíg hűtjük, hogy ne bőrösödjön be a teteje. Ezzel elkerülhetjük, hogy darabos, szemcsés legyen a krém.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: