Trükkös gluténmentes süti
2016 február 15. | Szerző: cseveg |
Sokan vagyunk, akiknek valamilyen trükkhöz kell folyamodni, ha gyerkőceinkkel olyan ételt szeretnénk elfogadtatni, amit Ő valamiért nem kedvel Ilyen a sütőtök,és a dió. Ekkor jönnek a “csak egy falatot” és más trükkök. Én most olyan sütit készítettem, amit ha megkóstol a gyerkőc, biztosan nem veszi észre, hogy belecsempésztük a diót, és a sütőtököt. Mellette szól, hogy nem túl édes, gluténmentes,és finom.
Hozzávalók:
4db tojás
300 gr főtt sütőtök
120gr cukor
100gr darált dió
80gr kukoricaliszt
50gr kukoricakeményítő
1 cs vaníliacukor, vagy vaníliarúd kikapart közepe
1 cs sütőpor
málnalekvár
Elkészítés:
A sütőtököt héjától, magjától megtisztítjuk, apróra vágjuk, kevés vízzel 15-20 perc alatt puhává főzzük, majd botmixerrel pürésítjük, és kihűtjük. 3 tojás fehérjét 1 kanál cukorral kemény habbá verünk, és félretesszük. 3 tojás sárgáját, és 1egész tojást a maradék cukorral fehéredésig keverünk. A diót, kukoricalisztet, kukoricakeményítőt, vaníliát, sütőport egy nagyobb keverőtálba tesszük, jól elkeverjük, hozzáöntjük a tojássárgás habot, majd a sütőtököt. Csomómentesre keverjük, majd óvatosan, -ne törjön össze -,beledolgozzuk a fehérje habot is. Sütőpapírral bélelt 23x38cm-es tepsibe simítjuk, 190c°-on 15 percig sütjük, majd visszavesszük a hőfokot 160C°-ra és még 35 percig sütjük. Kihűlés után középen kétfelé vágjuk, málna lekvárral megkenjük, tetejét porcukorral meghintjük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: