Rántott sonkarolád fűszeres burgonyával.
2016 február 3. | Szerző: cseveg |
Gyakran gondolkodunk azon, mit főzzünk ami gyors, olcsó, és finom. Nos ez az étel ilyen.
Elkészítési idő 30 perc.
Hozzávalók 4 személyre:
8db kockaformájú sonka szelet
4 db szeletelt sajt
2 db tojás
2kanál liszt
2 kanál zsemlemorzsa
2 kanál kókuszzsír
1 kg burgonya
1 kis fej hagyma
só, őrölt bors, őrölt köménymag,zsiradék.
Elkészítés: A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, és sós vízben felrakjuk főzni.
A sajtszeleteket kétfelé vágjuk, minden szelet sonkába beletekerünk egy szelet sajtot, lisztben, tojásban, zsemlemorzsában megforgatjuk. Felforrósított palacsintasütőben felolvasztjuk a kókuszzsírt, majd a roládok mindkét oldalát szép pirosra megsütjük.
A burgonyához megolvasztunk 2 evőkanál (olaj, zsír, kókuszzsír ízlés szerint, ki mit szeret), beletesszük a kockára vágott hagymát, kicsit megpirítjuk, belerakjuk a fűszereket, és lehúzzuk a tűzről. Amikor a burgonya megpuhult, leszűrjük róla a vizet, és a fűszeres zsiradékot teaszűrőn keresztül rászűrjük a burgonyára. Óvatosan rázogatva összekeverjük. Aki szereti a hagymát, ne szűrje ki a zsiradékból, sőt, dúsíthatja apróra vágott snidlinggel is.
Megjegyzés: A megmaradt tojást nem dobom ki, egy zsemlét kétfelé vágva belemártom, és bundás zsemlét készítek belőle.
Én a kókuszzsírt használom: nincs a lakásban olajszag, nem füstöl, mert magas a sütési hőfoka, nem hizlal, és kevés kell belőle, igaz, hogy drágább mint a zsír, vagy olaj, mégis gazdaságosabb, és egészségesebb.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: