Rántott sonkarolád fűszeres burgonyával.

2016 február 3. | Szerző: | Nyomtatás

Gyakran gondolkodunk azon, mit főzzünk ami gyors, olcsó, és finom. Nos ez az étel ilyen.

Elkészítési idő 30 perc.

Hozzávalók 4 személyre:

8db kockaformájú sonka szelet

4 db szeletelt sajt

2 db tojás

2kanál liszt

2 kanál zsemlemorzsa

2 kanál kókuszzsír

1 kg burgonya

1 kis fej hagyma

só, őrölt bors, őrölt köménymag,zsiradék.

Elkészítés: A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, és sós vízben felrakjuk főzni.

A sajtszeleteket kétfelé vágjuk, minden szelet sonkába beletekerünk egy szelet sajtot, lisztben, tojásban, zsemlemorzsában megforgatjuk. Felforrósított palacsintasütőben felolvasztjuk a kókuszzsírt, majd a roládok mindkét oldalát szép pirosra megsütjük.

A burgonyához megolvasztunk 2 evőkanál (olaj, zsír, kókuszzsír ízlés szerint, ki mit szeret), beletesszük a kockára vágott hagymát, kicsit megpirítjuk, belerakjuk a fűszereket, és lehúzzuk a tűzről. Amikor a burgonya megpuhult, leszűrjük róla a vizet, és a fűszeres zsiradékot teaszűrőn keresztül rászűrjük a burgonyára. Óvatosan rázogatva összekeverjük. Aki szereti a hagymát, ne szűrje ki a zsiradékból, sőt, dúsíthatja apróra vágott snidlinggel is.

Megjegyzés: A megmaradt tojást nem dobom ki, egy zsemlét kétfelé vágva belemártom, és bundás zsemlét készítek belőle.

Én a kókuszzsírt használom: nincs a lakásban olajszag, nem füstöl, mert magas a sütési hőfoka, nem hizlal, és kevés kell belőle, igaz, hogy drágább mint a zsír, vagy olaj, mégis gazdaságosabb, és egészségesebb.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Archívum

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

sütemények

Legutóbbi hozzászólások

Nézettség

  • Blog nézettsége: 27178

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!