Karalábé krémleves.
2015 december 4. |
Szerző: cseveg |
2 db zsenge karalábé,
1 db nagyobb burgonya
személyenként 10 dkg házi füstölt kolbász
1 nagy evőkanál finom liszt
175 gr tejföl
Mokkáskanál só
mokkáskanál őrölt bors
mokkáskanál őrölt gyömbér
mokkás kanál őrölt kömény
néhány szál petrezselyemzöld
1 evőkanál mangalicazsír, vagy 2 kanál étolaj
Elkészítés:
A karalábét megtisztítjuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, az olvasztott zsiradékra tesszük, párolni kezdjük. Időnként kevés vizet öntünk hozzá, -nehogy megégjen.Kockára vágjuk a tisztított burgonyát, a félig főtt karalábéhoz adjuk, a kolbászokat, fűszereket is beletesszük, öntünk rá fél liter vizet, és tovább főzzük. Amikor minden puhára főtt, levesszük a tűzről, tányérra szedjük a kolbászdarabokat, félre tesszük. A karalábét, burgonyát krémesre turmixoljuk, majd belekeverjük a tejfölt, lisztet.Csomómentesre keverjük, felöntjük 2 liter vízzel készre főzzük.
Tálaláskor a kolbászdarabokra szedjük a levest, adhatunk mellé szárított zsemlekockát, pirított tökmagot,tetejére apróra vágott petrezselyemzöldet.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: