Karalábé krémleves.

2015 december 4. | Szerző: | Nyomtatás

DSCN0836[1]Hozzávalók:

2 db zsenge karalábé,

1 db nagyobb burgonya

személyenként 10 dkg házi füstölt kolbász

1 nagy  evőkanál finom liszt

175 gr tejföl

Mokkáskanál só

mokkáskanál őrölt bors

mokkáskanál őrölt gyömbér

mokkás kanál őrölt kömény

néhány szál petrezselyemzöld

1 evőkanál mangalicazsír, vagy 2 kanál étolaj

Elkészítés:

A karalábét megtisztítjuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, az olvasztott zsiradékra tesszük, párolni kezdjük. Időnként kevés vizet öntünk hozzá, -nehogy megégjen.Kockára vágjuk a tisztított burgonyát, a félig főtt karalábéhoz adjuk, a kolbászokat, fűszereket  is beletesszük, öntünk rá fél liter vizet, és tovább főzzük. Amikor minden puhára főtt, levesszük a tűzről, tányérra szedjük a kolbászdarabokat, félre tesszük. A karalábét, burgonyát krémesre turmixoljuk, majd belekeverjük a tejfölt, lisztet.Csomómentesre keverjük, felöntjük 2 liter vízzel készre főzzük.

Tálaláskor a kolbászdarabokra szedjük a levest, adhatunk mellé szárított zsemlekockát, pirított tökmagot,tetejére apróra vágott petrezselyemzöldet.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Archívum

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

sütemények

Legutóbbi hozzászólások

Nézettség

  • Blog nézettsége: 27178

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!