Almás palacsinta.

Hozzávalók:

Hozzávalók:

3 db tojás,

30 dkg finomliszt,

2 kanál kristálycukor,

3 dl tej, vagy szódavíz,

késhegynyi szódabikarbóna,

1/2 csomag vaníliás cukor, vagy 1 rúd vanília

csipet só, 1/2 reszelt bio narancshéj,

1 db alma,

1 evőkanál kókuszzsír vagy 5 dkg olvasztott vaj

sütéshez kókuszzsír.

Elkészítés:

A tojást, cukrot, habverővel kikeverjük, hozzá adjuk a tejet, a lisztet, a kikapart vaníliarúd belsejét,vagy a vaníliás cukrot, a megmosott, reszelt narancshéjat, sót, szódabikarbónát, és a káposztareszelőn  lereszelt almát.

A palacsintasütőt kókuszzsírral kikenjük, felforrósítjuk, majd az olajba mártott fém formákat is felforrósítjuk, és evőkanállal vékony rétegben almás tésztát rakunk a formákba.

Amikor az alsó oldal megsült, óvatosan kiütögetjük a formákból, vissza tesszük a palacsintasütőbe, és megsütjük a másik oldalát is.

Tányérra rakjuk, porcukorral fahéjjal ízesítjük.

Aki nem akar a formában sütéssel bajlódni, kisütheti egyben a palacsintát, majd a kerek lapokból kiszaggatja a kívánt formát.

Javaslat: Legyen minden konyhában kókuszzsír. Magasabb hőfokon hevíthető mint az étolaj, ezért nem ég és nem füstöl.

 

Tovább a blogra »