Almás palacsinta.
2015 december 4. | Szerző: cseveg |
Hozzávalók:
3 db tojás,
30 dkg finomliszt,
2 kanál kristálycukor,
3 dl tej, vagy szódavíz,
késhegynyi szódabikarbóna,
1/2 csomag vaníliás cukor, vagy 1 rúd vanília
csipet só, 1/2 reszelt bio narancshéj,
1 db alma,
1 evőkanál kókuszzsír vagy 5 dkg olvasztott vaj
sütéshez kókuszzsír.
A tojást, cukrot, habverővel kikeverjük, hozzá adjuk a tejet, a lisztet, a kikapart vaníliarúd belsejét,vagy a vaníliás cukrot, a megmosott, reszelt narancshéjat, sót, szódabikarbónát, és a káposztareszelőn lereszelt almát.
A palacsintasütőt kókuszzsírral kikenjük, felforrósítjuk, majd az olajba mártott fém formákat is felforrósítjuk, és evőkanállal vékony rétegben almás tésztát rakunk a formákba.
Amikor az alsó oldal megsült, óvatosan kiütögetjük a formákból, vissza tesszük a palacsintasütőbe, és megsütjük a másik oldalát is.
Tányérra rakjuk, porcukorral fahéjjal ízesítjük.
Aki nem akar a formában sütéssel bajlódni, kisütheti egyben a palacsintát, majd a kerek lapokból kiszaggatja a kívánt formát.
Javaslat: Legyen minden konyhában kókuszzsír. Magasabb hőfokon hevíthető mint az étolaj, ezért nem ég és nem füstöl.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: