Almás palacsinta.

2015 december 4. | Szerző: | Nyomtatás

DSCN0844[1]Hozzávalók:DSCN0845[1]

Hozzávalók:

3 db tojás,

30 dkg finomliszt,

2 kanál kristálycukor,

3 dl tej, vagy szódavíz,

késhegynyi szódabikarbóna,

1/2 csomag vaníliás cukor, vagy 1 rúd vanília

csipet só, 1/2 reszelt bio narancshéj,

1 db alma,

1 evőkanál kókuszzsír vagy 5 dkg olvasztott vaj

sütéshez kókuszzsír.

Elkészítés:DSCN0845[1]DSCN0844[1]

A tojást, cukrot, habverővel kikeverjük, hozzá adjuk a tejet, a lisztet, a kikapart vaníliarúd belsejét,vagy a vaníliás cukrot, a megmosott, reszelt narancshéjat, sót, szódabikarbónát, és a káposztareszelőn  lereszelt almát.

A palacsintasütőt kókuszzsírral kikenjük, felforrósítjuk, majd az olajba mártott fém formákat is felforrósítjuk, és evőkanállal vékony rétegben almás tésztát rakunk a formákba.

Amikor az alsó oldal megsült, óvatosan kiütögetjük a formákból, vissza tesszük a palacsintasütőbe, és megsütjük a másik oldalát is.

Tányérra rakjuk, porcukorral fahéjjal ízesítjük.

Aki nem akar a formában sütéssel bajlódni, kisütheti egyben a palacsintát, majd a kerek lapokból kiszaggatja a kívánt formát.

Javaslat: Legyen minden konyhában kókuszzsír. Magasabb hőfokon hevíthető mint az étolaj, ezért nem ég és nem füstöl.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Archívum

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

sütemények

Legutóbbi hozzászólások

Nézettség

  • Blog nézettsége: 27178

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!