Hamis rántott karfiol és csirkecomb.

2015 február 26. | Szerző: | Nyomtatás

IMG_20160205_113824Hozzávalók 4 személyre:

4db csirke comb

4-6db karfiol rózsa

só, őrölt bors,

3db tojás

2kanál liszt

2kanál zsemlemorzsa

1 kanál ételízesítő

őrölt bors ízlés szerint

néhány szál kakukkfű, vagy rozmaring  (ha van az ablakban)       IMG_20160205_102850

zsír, vagy étolaj

Elkészítés:  A hamis jelzőt azért kapta, mert úgy készül, mintha rántani szeretnénk, de panírozás után nem olajban sütjük, hanem sütőben. A csirkehúst előfőzzük sós, ételízesítős, őrölt borsos vízben, majd amikor a csirkehús félig puha, beletesszük a karfiol rózsákat és együtt főzzük még 10 percig. Főzés után leszűrjük, a vizet lecsepegtetjük, majd lisztben, tojásban ,zsemlemorzsában panírozzuk.  Kiolajozott tepsibe rakjuk, olajjal lespricceljük, majd 200 fokos sütőben 30 percig sütjük, majd levesszük róla az alufóliát, és még 10 percig ropogósra sütjük.

Megjegyzés: A villával felvert tojáshoz kicsi sót, és őrölt borsot keverjünk.Sütés előtt a húsokra tegyünk egy ág rozmaringot, vagy kakukkfüvet a fólia alá. Nagyon finom illatok lesznek a konyhában.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Archívum

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

sütemények

Legutóbbi hozzászólások

Nézettség

  • Blog nézettsége: 27178

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!