Mángoldlepény
2010 július 25. | Szerző: cseveg |
Mángoldlepény hozzávalói 4 személyre:
6 szál friss mángold levél,
1 kis fej hagyma
4 tojás
3 kanál finomliszt,
ízlés szerint só,
őrölt bors,
5-10 dkg reszelt sajt,
2evőkanál étolaj.
Elkészítés A hagymát kockára vágjuk, és egy kanál olajon megpároljuk. A mángoldot megmossuk, vágódeszkán apróra vágjuk, a tojásokat egy nagyobb tálban villával felverjük, ízesítjük sóval, őrölt borssal, belekavarunk 3 csapott evőkanál lisztet, a reszelt sajtot,és a párolt hagymát, egy nagyobb edényben összekeverjük,majd forró, kiolajozott teflontepsibe öntjük a keveréket, és elsimítjuk, mint egy nagy lepényt. Kislángon lefedve, 3-4 percig sütjük,ha jó forró a lepény felső oldala is, egy 10 centiméter széles lapáttal átfordítjuk,óvatosan, hogy el ne törjön. Az alsó oldalt is süssük 2 percig. amíg a tojás ezen az oldalon is megsül, majd a palacsintasütőben lefedve hagyjuk kihűlni. A teflonból kiborítva 4 cikkre vágjuk, és reggelire, vagy körítésként fogyaszthatjuk. Tálaláskor gazdagíthatjuk paprikával, paradicsommal.Igazi vitaminbomba.
Megjegyzés: A mángold egy korán termő, magról vethető növény, minden kertben megterem, nem igényes, egész évben, az első fagyokig használható a vitaminokban, ásványi anyagokban, vasban gazdag növény.Ha télre kinn marad a kertben, a tőről korán tavasszal újra kihajt, és az első tavaszi zöldek között számíthatunk rá. Mivel gyakorlatikag nincs kártevője, nincs szükség permetezésre,ezért bio zöldségként fogyasztható.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: