BIO paprikakrém.

Vegyünk 1 kg pirosra érett tölteni való paprikát, 1 kg kápiapaprikát, 3 kg paradicsomot, 2 darab hagymát, egy ökölnyi zellergumót.

A paprikákat megmosva, felaprítva, kicsi vízben 1 evőkanál sóval, és egy kávéskanál oregánóval  feltesszük főzni, belevágjuk a tisztított zellergumót, a hagymákat, a paradicsomot, és jól összefőzzük, majd turmixgépben kisebb adagokban pépesítjük.

Ezután újra visszatesszük főzni, ízesítjük cukorral, sóval,  és amíg fő, kimossuk az üvegeket, Célszerű 1-2 dl-es csavaros kisebb üvegekbe tölteni, mert tartósítószert nem teszünk bele, és így felbontás után hamarabb elfogy, mintha nagy üvegekbe raknánk.

Tepsibe vizet öntünk, bele állítjuk a kimosott üvegeket, majd jól átforrósítjuk és a forró paprikakrémet beleszűrjük. Az üvegeket celofánlappal lefedjük, majd szaliciles vízzel jól átmosott csavarokkal lecsavarozzuk.

1 napra meleg takaró között dunsztoljuk, másnap felcímkézzük,  ráírjuk az üveg tartalmát, a készítés idejét, majd a kamrában a polcra rakjuk. Érdemes kipróbálni, nagyon finom, télen  kenyérre kenhető, kecsapként is használható, és nem tartalmaz tartósítót.

Jó étvágyat!

Tovább a blogra »