BIO paprikakrém.

2008 szeptember 2. | Szerző: | Nyomtatás

Vegyünk 1 kg pirosra érett tölteni való paprikát, 1 kg kápiapaprikát, 3 kg paradicsomot, 2 darab hagymát, egy ökölnyi zellergumót.

A paprikákat megmosva, felaprítva, kicsi vízben 1 evőkanál sóval, és egy kávéskanál oregánóval  feltesszük főzni, belevágjuk a tisztított zellergumót, a hagymákat, a paradicsomot, és jól összefőzzük, majd turmixgépben kisebb adagokban pépesítjük.

Ezután újra visszatesszük főzni, ízesítjük cukorral, sóval,  és amíg fő, kimossuk az üvegeket, Célszerű 1-2 dl-es csavaros kisebb üvegekbe tölteni, mert tartósítószert nem teszünk bele, és így felbontás után hamarabb elfogy, mintha nagy üvegekbe raknánk.

Tepsibe vizet öntünk, bele állítjuk a kimosott üvegeket, majd jól átforrósítjuk és a forró paprikakrémet beleszűrjük. Az üvegeket celofánlappal lefedjük, majd szaliciles vízzel jól átmosott csavarokkal lecsavarozzuk.

1 napra meleg takaró között dunsztoljuk, másnap felcímkézzük,  ráírjuk az üveg tartalmát, a készítés idejét, majd a kamrában a polcra rakjuk. Érdemes kipróbálni, nagyon finom, télen  kenyérre kenhető, kecsapként is használható, és nem tartalmaz tartósítót.

Jó étvágyat!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Archívum

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

sütemények

Legutóbbi hozzászólások

Nézettség

  • Blog nézettsége: 27178

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!