BIO paprikakrém.
2008 szeptember 2. | Szerző: cseveg |
Vegyünk 1 kg pirosra érett tölteni való paprikát, 1 kg kápiapaprikát, 3 kg paradicsomot, 2 darab hagymát, egy ökölnyi zellergumót.
A paprikákat megmosva, felaprítva, kicsi vízben 1 evőkanál sóval, és egy kávéskanál oregánóval feltesszük főzni, belevágjuk a tisztított zellergumót, a hagymákat, a paradicsomot, és jól összefőzzük, majd turmixgépben kisebb adagokban pépesítjük.
Ezután újra visszatesszük főzni, ízesítjük cukorral, sóval, és amíg fő, kimossuk az üvegeket, Célszerű 1-2 dl-es csavaros kisebb üvegekbe tölteni, mert tartósítószert nem teszünk bele, és így felbontás után hamarabb elfogy, mintha nagy üvegekbe raknánk.
Tepsibe vizet öntünk, bele állítjuk a kimosott üvegeket, majd jól átforrósítjuk és a forró paprikakrémet beleszűrjük. Az üvegeket celofánlappal lefedjük, majd szaliciles vízzel jól átmosott csavarokkal lecsavarozzuk.
1 napra meleg takaró között dunsztoljuk, másnap felcímkézzük, ráírjuk az üveg tartalmát, a készítés idejét, majd a kamrában a polcra rakjuk. Érdemes kipróbálni, nagyon finom, télen kenyérre kenhető, kecsapként is használható, és nem tartalmaz tartósítót.
Jó étvágyat!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: