BIO LEKVÁR

2008 szeptember 2. | Szerző: | Nyomtatás

 Gyakran előfordúl, hogy kapunk, vagy veszünk egy csomó gyümölcsöt, és nem tudunk mit kezdeni vele. Amikor még ehető, de talán már kicsit éredt, vagy fonnyadt az alma, körte, barack, szilva, szeder, és minden más gyümölcs, de még nem rossz!!!!!Nos ilyenkor megmossuk, kimagvazzuk a különböző gyümölcsöket, húsdarálón ledaráljuk, majd felrakjuk főzni, nagyon lassú tűzön néha megkevergetjük, és 3-4 óra alatt finom vegyes lekvárt főzünk belőle.Ízlés szerint cukrozzuk, majd forró üvegekbe töltjük, és a tetejére celofánlapot teszünk, majd szaliciles vízzel jól kimosott csavarokkal lezárjuk. Meleg takaróval egy napig dunsztoljuk, majd másnap ráirjuk a tartalmát, és a készítés idejét, és a kamrában a polcra tesszük. TARTÓSÍTÓSZERT NEM TESZÜNK BELE,MÉGIS ELÁLL, ha az üvegeket jól kimostuk, és a lekvárt jól kifőztük. Érdemes kipróbálni, télen nagy sikere lesz a gyerekek körében. Jó étvágyat!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Archívum

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

sütemények

Legutóbbi hozzászólások

Nézettség

  • Blog nézettsége: 27178

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!